Veteranendag 2014

Vlak voor de Veteranendag bepaalt de Burgemeester van Den Haag dat het Motorclubs, genoemd in de documenten van het beleid, niet geoorloofd is om mee te rijden in het Defile en tijdens de intocht op het Malieveld. Namens de Veterans MC wordt bezwaar gemaakt en een procedure gestart bij de bestuursrechter.

Defile

De Burgemeester van Den Haag voert in haar verweer aan dat er geen bestuursrechtelijke maatregel is genomen. Een en ander zou een beslissing zijn van het Comitee Veteranendag en als zodanig in de aanvraag vergunning staan.

De rechter oordeelt dat de Veterans MC slechts een “afgeleid belang” hebben bij de vergunning en dat de zaak niet ontvankelijk is.

Argumenten beroep bij de Raad van State: Volgens de pers en meerdere documenten heeft de Burgemeester wel degelijk bepaalt en maakt de schending van grondrechten de Veterans MC wel degelijk rechtstreeks belanghebbende. Wordt vervolgd …

Dit bericht is geplaatst in 1% Foundation. Bookmark de permalink.